Resurssiapua kustannustehokkaasti.

Ajankohtaista

26.3.2019

Semita on mukana Hankintapäivillä jotka pidetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 27. – 28.3.2019. Kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa ajankohtaista ohjelmaa, verkostoitumista ja kontakteja.

  • Hankintapäivien ohessa järjestetään myös Liikuntapaikkamessut ja Finnclean PRO
  • Vuoden 2019 Hankintojen Kehittäjä -kunta
  • Onnistuneimmat julkiset hankinnat kuntien itse kertomana
  • Lisätietoja www.hankintapaivat.fi

7.3.2019

Vakuutusmeklari Rewenda Oy osaksi Söderberg & Partners -ryhmää

Valtakunnallinen vakuutusmeklaritoimisto Rewenda on liittynyt osaksi pohjoismaista Söderberg & Partners vakuutusmeklariryhmää. Rewendan osake-enemmistöä koskeva kauppa solmittiin 6.3.2019.

Söderberg & Partnersilla on noin 2 000 vakuutusmeklaripalvelujen ja finanssialan asiantuntijaa Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Ryhmittymä on vakuutusyhtiöistä riippumaton ja alansa markkinajohtaja Pohjoismaissa.

Rewenda on perustettu vuonna 2011 ja työllistää yhteensä 29 asiantuntijaa seitsemällä eri paikkakunnalla Suomessa. Rewendalla on vahva erityisosaaminen pörssiyritysten, keskisuurten ja suurten yritysten sekä julkisyhteisöjen vakuutusmeklari- ja riskienhallintapalveluissa. ”Tällä yritysjärjestelyllä vahvistamme kansainvälisiä palvelujamme ja turvaamme asiakkaidemme laajenevat palvelutarpeet globaalisti”, kertoo Kari-Pekka Hakala, Rewenda Oy:n toimitusjohtaja.

Asiakkaiden palvelu jatkuu ennallaan Rewendan ammattilaisten toimesta.
”Vakuutusyhtiöistä riippumattomana vakuutusmeklarina asiakkaidemme edunvalvonta on tärkein tehtävämme. Isompana toimijana neuvotteluvoimamme asiakkaidemme vakuutussopimusten hinnoitteluun ja ehtojen sisältöön kasvaa huomattavasti” kommentoi Kari-Pekka Hakala, Rewenda Oy:n toimitusjohtaja.

”Olemme rakentamassa Söderberg & Partners-ryhmästä Suomen markkinajohtajaa, joten aiomme tulevaisuudessa rekrytoida lisää asiantuntijoita eri tehtäviin Suomessa” kertoo Markku Rantanen, Söderberg & Partners Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

”Kaupan myötä pystymme täydentämään yrityksen palveluja ja toiminta-aluetta markkinoilla”, toteaa Rewendan hallituksen puheenjohtaja Ari Schwartz.

Söderberg & Partners Suomessa 2019: Liikevaihto yli 9 M€ ja asiantuntijoita yli 70. Ryhmittymä on nyt Suomen 3. suurin ja tavoitteenamme on olla suurin. Söderberg & Partners Finlandiin kuuluvat Rewendan lisäksi Semita, Optimum Insurance Consultants, Benefit Advisors, Meklaritalo, ITM Brokers, MSR Finser ja Finnrisk. Rewenda on ryhmittymän suurin yritys.

Vuoden 2018 ajankohtaisia asioita Semitassa

Yleistä:

Meklaritalo Oy ja sen neljä toimistoa vahvistavat Söderberg&Partnersin toimintaa Suomessa.

Vaasalainen MSR Finser on myös tullut osaksi ryhmittymäämme.

Semita sopi liiketoimintakaupasta Pro Tuottavuus Oy:n kanssa. Pro Tuottavuus Oy on merkittävä työmarkkinajärjestöjen vakuutusmeklari.

Vakuutusmeklariliike Semitan ja Howden Finlandin liiketoimintakauppa nosti Semitan Suomen suurimmaksi julkisyhteisöjen meklariksi.

Semitan seniorineuvosto tuo kokemusta ja taustaa kasvavalle toiminnalle.

Työmme perustuu sähköisiin työkaluihin; kehitämme myös asiakkaidemme Online-versiota, jossa asiakkaamme näkee yleiskatsauksen vakuutusturvastaan.

Söderberg&Partners ryhmittymä on kasvamassa Pohjoismaiden suurimmaksi meklaritoimijaksi, paikallisesti ja kansainvälisesti.

International desk: Analysis of Insurance companies in Finland is ready! Vakuutusyhtiöiden analyysi valmis!

Söderberg&Partners group bases it’s work on analysis of Insurance companies finances, terms and claims handeling.In Finland we started analysis by analyzing Insurance companies financial status.

Ryhmittymämme perustaa toimintamme analyysiin. Suomessa aloitimme analysoimalla vakuutusyhtiöiden taloudellisen aseman. Olemme parhaillaan tekemässä myös ehtoanalyysiä kaikkien vakuutusyhtiöiden ehdoista.

Kysy lisää yhteyshenkilöltäsi.

Eurooppalainen tietosuoja-asetus GDPR velvoittaa

Uuti tietosuoja-asetus lisää kansalaisten oikeuksia, mutta asettaa toisaalta yrityksille uusia velvollisuuksia. Uuden sääntelyn myötä kaikkien yritysten on käsiteltävä entistä huolellisemmin asiakkaista ja henkilöstöstä kerättyjä henkilötietoja.

EU:n uusi tietosuoja-asetuksen eli GDPR:n (General Data Protection Regulation) tavoitteena on varmistaa henkilötietojen käsittelyä koskevien sääntöjen yhtenäinen soveltaminen kaikkialla EU:ssa. Asetus parantaa henkilötietorekisteriin kuuluvien tietosuojaa ja oikeuksia. Yleinen tietosuoja-asetus on tullut voimaan 24.5.2016 ja sen soveltaminen alkoi 25.5.2018.

Hallitus ja johto taloudelliseen vastuuseen?

Yritysjohto voi joutua teoistaan ja laiminlyönneistään henkilökohtaiseen korvausvastuuseen, sillä esimerkiksi osakeyhtiölaki ei rajoita henkilökohtaista vastuuta. Korvausvastuu voi perustua voimassaolevaan vahingonkorvausoikeuteen.

Korvausvaatimuksen johtajaa kohtaan voi esittää esimerkiksi osakkeenomistaja, viranomainen, työntekijä, liikekumppani, konkurssipesän hoitaja tai vaikka yritys itse.

Johdon vastuuvakuutus (Directors & Officers Liability Insurance) suojaa yritysjohtoa henkilökohtaiseltakorvausvastuulta. Vakuutuksesta korvataan varallisuusvahingot, jotka vakuutettu henkilö aiheuttaatoimiessaan vakuutuksenottajan johtotehtävissä ja joista vakuutettu henkilö on korvausvastuussa.

Kysy lisää yhteyshenkilöltäsi

Asiakastarina: Linkosuo Oy ja perheyhtiön suuri muutos

”Liiketoimintaideamme suurin muutos koko pitkässä historiassamme on ollut siirtyminen leipomotuotteissa yli 70:sti kuivaleipään”, sanoo Leipomojohtaja Jarmo Talasrinne. ”Keskittyessämme menestyksekkäästi oman liiketoimintamme kehittämiseen, luovutimme vastuun vakuutusturvan oikeellisuudesta Semitalle. Olemme vahvasti laatuajattelussa mukana, ja siihen sopii vakuutettavien riskien hallinnan ulkoistaminen ammattilaisille. Investoimme edelleen vahvasti ja liiketoimintauudistuksemme sopii erinomaisesti viennin kasvattamiseen. Yli 80 vuotiaan perheyhtiömme tulevaisuus näyttää vahvalta, vaikka alalla on ollut suuria ongelmia.”

Semitan Yhteyspäällikkö Marko Särkinen nyökkäilee ja kertoo: ”yhteistyö on ollut sujuvaa ja mielenkiintoista, turva ja tarve ovat kohdanneet.”

Semitan Marko Särkinen (vas) ja Linkosuon Jarmo Talasrinne

15.11.2018

Olemme ottamassa käyttöön sähköistä postitusjärjestelmää nimeltään Nova. Tarkoitus on päästä paperisista laskuista kokonaan eroon tulevaisuudessa. Järjestelmän avulla myös asiakirjat päätyvät nopeimmalla tavalla asiakkaille!

Nova toimii siten, että vakuutusyhtiöt lähettävät dokumentit, kuten vakuutuskirjat ja laskut skannauspalveluun, josta ne päätyvät Novan hallinnoijien kautta IT-järjestelmäämme Optimumiin.

Novassa päävastuullinen meklari sitten tarkastaa ja käsittelee asiakirjat. Tarkempia lisätietoja ja ohjeita tulossa asiakkaillemme lähiaikoina.

22.10.2018

Ohessa päivitetyt lomakkeet vahinkoilmoituksia varten.

Vastuuvahinkoilmoitus_SP

VahinkoilmoitusKuljetusvahinko_SP

Metsavahinko_SP

Liukastumisvastuuliite_SP

Liikennevahinkoilmoitus_SP

Omaisuusvahinkoilmoitus_SP

16.4.2018

Me Vakuutusmeklariliike Semitassa olemme vahvistaneet taas joukkojamme. Huhtikuussa meillä aloitti kaksi kovan linjan ammattilaista lisää.

Terhi Kolehmainen siirtyy meille Asiakaskoordinaattoriksi Fennian Suurasiakas- ja meklaripalvelut yksiköstä. Terhi on ollut alalla 23 vuotta, joista viimeiset 10 vuotta Fenniassa.

Puhelinnumero +358 40 359 3755
Sähköposti terhi.kolehmainen@semita.fi

Timo Laakso siirtyy meille konsernin sisaryhtiöstämme Optimum Insurance Consultants Oy:stä. Timon nimike on Senior Account Manager ja hän on vahvasti mukana myös kansainvälisten asiakkaidemme kanssa.

Puhelinnumero +358 44 3371371
Sähköposti timo.laakso@semita.fi; timo.laakso@soderbergpartners.fi

Molemmat istuvat Pasilassa Pasilanraitio 9 A/5 krs, Helsinki (Sokos Hotel Pasilan vieressä).

3.8.2017

Semita onnittelee kummiurheilijaansa Juuso Hassia vuoden 2017 10-ottelun Suomen mestaruudesta. Tsemppiä jatkoon!

Juuso Hassi

2.2.2017

Senior advisory board

Vakuutusmeklariliike Semita on kutsunut koolle Seniorineuvoston (senior advisory board), joka koostuu kokeneista vakuutus- ja finanssialan ammattilaisista. Neuvoston tehtävä on tukea Semitan suhteita finanssialan toimijoihin ja asiakkaisiin sekä konsultoida strategiaa. Neuvoston jäsenet ovat: Benny Tuomolin, Tatu Järvinen, Ahti Lahti, Juhani Björklund, Ole Westerback ja Seppo Tyynelä. Yhdessä heillä on satojen vuosien kokemus finanssialalta ja uskomme että heidän näkemyksensä tukee Semitaa merkittävästi tulevina vuosina.

Hannu Rosenqvist
Toimitusjohtaja

1.2.2017

Teppo Ruottinen on siirtynyt kohti uusia haasteita 1.2.2017 alkaen. Kiitämme Teppoa pitkästä työrupeamasta Semitassa. Lisätietoja tarvittaessa: Hannu Rosenqvist 040 703 5162.

30.8.2016

Semita laajentaa toimintaansa valtakunnallisesti

Semita on ostanut 30.8.2016 Vakuutuspalvelut A. Lahti Oy:n liiketoiminnan.
Ahti Lahti tulee jatkamaan ja vahvistamaan Semitan toimintaa Seinäjoelta käsin.

Lisätietoja antavat:

Ahti Lahti                           puh. 040 072 6815
Hannu Rosenqvist         puh. 040 703 5162

22.6.2016

Vakuutusmeklariliike Semita vahvistaa toimintaansa!

Vakuutusmeklariliike Semita Oy ja Howden Finland Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jossa osa Howden Finlandin asiakaskannasta siirtyy Semitan hoitoon. Siirrossa Semita ottaa vastuulleen valtaosan Howden Finlandin julkisyhteisöasiakkuuksista. Samalla osa pirkanmaalaisista PK-sektorin yritysasiakkaista sekä Howdenin apteekkariasiakkaat siirtyvät Semitan vastuulle.

Yhteistyösopimuksessa Vakuutusmeklariliike Semitan palvelukseen siirtyvät 1.8. alkaen Johanna Huttunen ja Jarno Joenpolvi. Toimenpiteessä Semita vahvistaa organisaatiotansa sekä liiketoimintaansa kasvustrategiansa mukaisesti.

Semita on osa Pohjoismaista Söderberg&Partners ryhmittymää, jonka liikevaihto on 180 M€ ja joka työllistää 1400 henkeä.

26.1.2016

IS-Hankinta Oy on valinnut 26.1.2016 Vakuutusmeklariliike Semita Oy:n kumppanikseen vakuutusmeklaripalveluihin. Sopimuksen mukaisesti Semita hoitaa mm. seuraavien yhteisöjen vakuutusmeklaripalvelut: Itä-Suomen laboratoriokeskus LLKY (ISLAB), Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Sakupe Oy, Kiinteistö-KYS Oy.

Tämä vahvistaa entisestään Semitan asemaa yhtenä Suomen merkittävimmistä ja kokeneimmista julkisyhteisöjen vakuutusmeklariliikkeistä.

10.9.2015

Pohjoismainen Vakuutusmeklariliike Söderberg & Partners on 3.9.2015 siirtynyt Vakuutusmeklariliike Semita Oy:n enemmistöosakkaaksi. Semitan toiminta jatkuu ennallaan osana Söderberg & Partners ryhmittymää. Kaupalla ei ole vaikutuksia johtoon, henkilöstöön eikä asiakassuhteisiin. Söderberg & Partners – ryhmään kuuluu Suomessa myös Söderberg & Partners Finland Oy, Optimum Insurance Consultants Oy ja Benefit Advisors Oy.

”Olemme osa isompaa, mutta kasvollista kansainvälistä palvelutaloa. Pystymme järjestelyn kautta yhä paremmin palvelemaan asiakkaitamme”
-Hannu Rosenqvist TJ Vakuutusmeklariliike Semita Oy